De omgeving 

De huizen zijn een ideale basis voor leuke activiteiten te ondernemen. Voor spektakel moet u op de Bugac Poesta zijn. Tijdens imponerende paardenshows laten cikós in traditionele klederdracht adembenemende staaltjes van evenwichtskunst zien.

 


Na afloop is het heerlijk dineren in het plaatselijke restaurant, waarbij een glaasje pálinka, 's lands nationale volksdrankje, natuurlijk niet mag ontbreken. Ook een bezoek aan een plaatselijk thermaalbad, bijvoorbeeld in Kiskunmasja, is een ware beleving.

Cultuur is er volop! In het openluchtmuseum in Ópusztaszer kunt u wel een dag ronddwalen. Hier maakt u kennis met het ontstaan van Hongarije in al z’n facetten met als hoogtepunt de bezichtiging van het panorama van de schilder Feszty. Op één van de grootste in het rond geschilderde schilderijen ter wereld wordt uitgebeeld hoe de Hongaren rond 896 het land binnentrokken en zich hier in het Karpatenbekken vestigden.

 


In de directe omgeving zijn de steden Kecskemét en Szeged een bezoek meer dan waard. Kecskemét is mooi vanwege zijn jugendstil gebouwen en vele musea. Hier is een modern koopcentrum. Szeged ‘De Stad van de Zon’ heeft met zo'n 2100 zonuren per jaar de meeste zonneschijn. Op het plein voor de massieve Dom Kerk (zeer de moeite waard) worden in de zomermaanden internationale openluchtspelen gehouden. 

En dan is er natuurlijk de hoofdstad Boedapest, ‘De Parel aan de Donau’. Hier rijdt u via de snelweg, de M5, in een goed uur naar toe. Ideaal om er een paar dagen te verblijven, want deze prachtige stad heeft zoveel moois te bieden.